МЕНЮ КОМПАНІЇ
Ресторан
Ресторан - підприємство громадського харчування з широким асортиментом страв складного приготування, включаючи рекомендовані та фірмові. Страви, як правило, подаються та з'їдаються на місці в ресторані, але багато ресторанів також пропонують страви на винос та доставку їжі, а деякі пропонують лише винос та доставку. Ресторани сильно відрізняються за зовнішнім виглядом та пропозиціями, включаючи велику різноманітність кухонь та видів обслуговування, від недорогих ресторанів швидкого харчування до сімейних ресторанів із середньою ціною та дорогих закладів класу люкс.

У західних країнах у більшості ресторанів середнього та високого класу подають алкогольні напої, такі як пиво та вино. У деяких ресторанах подають всі основні страви, такі як сніданок, обід та вечеря (наприклад, великі мережі швидкого харчування, закусочні, готельні ресторани та ресторани в аеропортах). В інших ресторанах їжа може бути подана лише один раз (наприклад, у млинців може бути тільки сніданок), або вони можуть подавати їжу двічі на день (наприклад, обід та вечеря). Власник ресторанного бізнесу називається ресторатором; обидва слова походять від французького дієслова restaurer (відновлювати, зміцнювати, годувати). Слід зазначити, що restaurant в американській англійській — будь-яке підприємство громадського харчування взагалі, а не тільки ресторан у звичному розумінні.

Найчастіше великі підприємства (наприклад, готелі) мають свої ресторани, розташовані на їх території, де послуги харчування надаються для зручності мешканців та збільшення потенційного доходу готелю.

ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ РЕСТОРАНУ
5 найпопулярніших страв,
які замовляють у ресторанах
Салат "Цезар"
На основі класичного салату з'явилося багато різновидів: з куркою, з креветками, із сьомгою та іншими складовими. Основні інгредієнти незмінні - це листя салату романо, золотисті крутони та спеціальний соус, завдяки якому салат і отримав свою назву.

Салат романо краще не замінювати іншим, він також є своєрідною візитною карткою «Цезаря». Для крутонів варто використовувати свіжий пористий хліб, тоді вони вийдуть легкими та повітряними.

Вам знадобиться:


  • салат - 1 пучок
  • куряча грудка - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • крутони - 2 жмені
  • соус
  • спеці

Приготування:

Курячі грудки нарізати на смужки. Посолити, поперчити та готувати в духовці хвилин 15-20. Можна грудку обсмажити на олії в сковороді до готовності або використовувати відварену курячу грудку, запечену, приготовлену на пару.
Миску змастити часточкою часнику, що розрізає навпіл, викласти підготовлене листя салату, заправити соусом, перемішати. Потім викласти салат на блюдо (страву можна змастити часником), на салат викласти шматочки курки та крутони.


Як приготувати соус?


Вам знадобиться:

оливкова олія - 100 млсир пармезан - 50 гяйце - 1 шт.лимон - 1 шт.спеціївустерський соус


Приготування:

Для соусу жовток (можна використовувати все яйце) з'єднати з оливковою олією, невеликою кількістю соусу вустера, лимонним соком, спеціями і збити. Сир подрібнити на тертці та з'єднати його із соусом. Замість вустерського соусу можна взяти гірчицю та подрібнені анчоуси.


"Крем-суп грибний "
Лідирує крем-суп грибний! Також величезним попитом користуються куряча локшина та борщ із пампушками.

Існує думка, що різниці між крем-супом та супами-пюре немає ніякої. Це не так. Суп-пюре — демократичніша страва, в її основі — м'ясний, рибний або овочевий бульйон. А в основі крем-супу – вершки!

Вам знадобиться:

  • гриби білі сушені - 5 г
  • печериці - 530 г
  • молоко - 80 мл
  • олія рослинна - 1 ст. ложка
  • цибуля ріпчаста - 1 середня головка
  • вершки (32-38%) - 300 мл
  • оцет херес темний - 1-2 краплі
  • чебрець - 1 гілочка
  • сіль за смако

Приготування:

Цибулю та гриби нарізати соломкою. Сухі білі гриби подрібнити пудру. Розігріти в каструлі соняшникову олію, покласти в неї чебрець і дати олії просочитися ароматом. Додати цибулю та гриби, обсмажити.

Змішати молоко та вершки, вилити в каструлю і варити 20 хвилин. Потім додати оцет. Пробити суп у блендері, посолити. Розлити по тарілках та подавати на стіл, посипавши пудрою з білих грибів.

Паста "Болоньєзе"
На гаряче, як з'ясувалося, найчастіше замовляють пасту болоньєзе чи сьомгу на грилі. Далі йдуть піца та різні види паст, завершують список різотто та котлети по-київськи.

Болоньєзе - класичний і найвідоміший рецепт пасти з традиційним італійським соусом. Головне правило подачі страви - не змішувати заздалегідь соус з фаршем та пасту.


Вам знадобиться:

  • спагетті - 200 г
  • фарш м'ясний - 400 г
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • томати у власному соку (протерті) - 500 г
  • часник - 2 зубчики
  • базилік сушений - 2 ст. ложки
  • олія рослинна для смаження
  • сіль, перець - за смаком

Приготування:

Цибулю дрібно наріжте, моркву подрібніть на дрібній тертці. Обсмажте цибулю та моркву до м'якості, потім перекладіть на тарілку. На цій же сковороді обсмажте фарш до готовності, розбиваючи грудочки дерев'яною лопаткою. Додайте в сковороду до фаршу протерті томати та обсмажені овочі. Перемішайте та уварюйте соус протягом 30-40 хвилин. Наприкінці додайте сушений базилік і пропущений через прес часник.

Відваріть спагетті до готовності до інструкції на упаковці. Викладіть спагетті на тарілку, зверху покладіть соус болоньєзе. Подавайте одразу ж.

"Сьомга на грилі"
Рибу найкраще використовувати охолоджену, а чи не заморожену.


Вам знадобиться:

  • сьомга (стейк або філе на шкірі) - 800 г
  • лимон (лайм) - 1-2 шт.
  • пряні трави - 1-2 ст. ложки
  • оливкова олія
  • сіль, перець - за смаком
  • гілочка розмарину (чебрець)

Приготування:

Рибу натріть сіллю, перцем та травами. Збризкайте соком лимона та оливковою олією. Залишіть рибу на 20-30 хвилин промаринуватися. Запікайте сьомгу на ґратах мангалу або на грилі, загорнувши у фольгу. Філе можна нарізати на шматки і нанизати на шампури, чергуючи з часточками лимона або лайма. Запікайте сьомгу, періодично перевертаючи її до готовності, на це піде приблизно 15 хвилин. Хвилин за п'ять перед тим, як риба буде готова, покладіть на стейк (або під нього) гілочку розмарину.

Перед подачею обов'язково збризкайте рибу соком лимона.
"Тірамісу"
Божественний італійський десерт, який навряд чи залишить когось байдужим. Тірамісу — ніжний і повітряний десерт, тому й переклад з італійської мови звучить так: «піднеси мене» або «підніми мені настрій». Зараз з'явилися різновиди тірамісу, в яких йде заміна деяких інгредієнтів, наприклад, печиво савоярді замінюють бісквітом, маскарпоне - густою сільською сметаною або м'яким сиром, але все ж таки справжній десерт повинен складатися з печива савоярді, сиру маскарпоне, свіжої кави, свіжої кави. цукру. Подавати цей десерт можна як порційно, і у вигляді торта.


Вам знадобиться:

  • печиво савоярді - 250 г
  • маскарпоне - 500 г
  • вершки жирні - 400 г
  • цукор - 180 г + 2 ч. ложки
  • жовтки - 8 шт.
  • какао-порошок - 2 ст. ложки
  • кава еспресо - 1 склянка
  • гіркий шоколад - 50 г

Приготування:

Яєчні жовтки збити віночком або за допомогою блендера з добелом цукром. Маса повинна вийти однорідною, а цукор - повністю розчинитися в жовтках. Окремо збити вершки до щільного стану, але робити це необхідно акуратно, щоб із вершків не отримати олію.

Акуратно ввести трохи сиру маскарпоне до збитих жовтків. Перемішати. Потім запровадити решту маси маскарпоне. Після цього потрібно, акуратно перемішуючи, ввести крем збиті вершки. Крем для тірамісу готовий.

Шоколад охолодити та подрібнити на дрібній тертці. У свіжозварену каву додати дві чайні ложки цукру, перемішати і вилити в глибоку тарілку.

Зібрати десерт. Для цього у форму з високими краями викласти трохи крему. Потім вмочити печиво у каві і викласти в один ряд на крем. На печиво покласти шар крему та розподілити. Потім посипати тертим гірким шоколадом. Шари знову повторити. Останній шар десерту – крем. Поверхня готового десерту посипати какао і поставити в холодильник на вісім годин.